info@newmind-institute.com

 

Ontdek de transformatie van binnenuit

Wanneer je het verschil wil maken in het leven van anderen

 

In dit blog plaatsen we artikelen over de onderwerpen die raken aan alles wat met traumasensitief werken of het hart & brein helingsproces te maken heeft.

 

NEEM CONTACT OP BIJ VRAGEN

 

Ervaringsgericht leren: De kracht van persoonlijke transformatie


In de wereld van de gezondheidszorg en welzijn, of je nu arts, psycholoog, therapeut, leraar, coach of counselor bent, is er een groeiende erkenning van het belang van traumasensitief werken. Je voelt dat je het verschil wilt maken in het leven van anderen.

Je hebt theoretische opleidingen en workshops gevolgd, boeken gelezen over trauma, en je hebt een sterke basis in de klassieke benaderingen binnen jouw vakgebied. Maar toch voel je dat er iets ontbreekt, een dieper begrip dat niet uit boeken te halen is. Maar wat betekent dit precies, en waarom is het zo cruciaal?

Lees meer  >

Compassionate Inquiry® in de Opleiding 'Traumasensitief werken voor professionals'


Als we denken aan het effectief omgaan met trauma en het bieden van heling, is het begrip 'compassie' van onschatbare waarde. Compassie, of mededogen, vormt de kern van het begrijpen en ondersteunen van mensen die met trauma te maken hebben. In de opleiding 'Traumasensitief werken voor professionals' wordt dit concept van compassie diep verankerd, vooral via de benadering met Compassionate Inquiry®.

Lees meer  >

Het lichaam dat nooit uitschakelt


Stel je voor dat je lichaam altijd 'aan' staat, zelfs wanneer je hoofd probeert te rusten. Dit is een realiteit voor veel mensen die een traumatische ervaring hebben doorstaan, zonder dat ze het bewust door hebben. Pas wanneer het lichaam ziek wordt of van zich laat horen door lichamelijke klachten, gaan mensen onderzoeken wat er met hen aan de hand is. In de wereld van psychotherapie en traumaheling is dit lichaamsbesef een van de sleutelconcepten, bevestigd en diepgaand onderzocht door Dr. Bessel van der Kolk in zijn invloedrijke boek 'Traumasporen: Hersenen, lichaam en geest in de genezing van trauma'.

Lees meer  >

New Mind Institute

info@newmind-institute.com

Registratienaam Hart & Brein Training